Mis eristab gepardi leopardist ja jaguarist

Kasside perekonna esindajad on täiuslikud röövloomad, kes on toiduahela ülaosas. Nad on spetsialiseerunud toidule, mida peidetakse varjamisega, varitsemisega ja väga harva loomadega. Kasside suurus ja kaal on vahemikus 1 kg kuni 300 kg, 30 cm kuni 4 meetrit . Juuksed on enamasti lühikesed, välja arvatud liigid, mis elavad planeedi külmades tsoonides ja mägistes piirkondades, on hallikas-punase värvusega, kaetud triipudega, laigudega ja täppidega. Väga hästi arenenud kuulmine ja nägemine, lõhn ei ole väga.

Eriti aktiivne elustiil viib öösel ja öösel, harva päeva jooksul. Peamiselt pärineb pseudo-Elurust Mioceni perioodil, Euraasias ja asus seejärel ülejäänud mandritele.

Jaguarid

Jaguarid on suured kassid, ainsad esindajad Panther perekonnast Põhja- ja Lõuna-Ameerikas. Elupaik ulatub Mehhikost ja Paraguayst Argentinast põhja pool. Meeste kaal on umbes 90–95 kg . Naised on veidi lihtsamad. Enamasti elavad jaguarid troopilistes metsades, kuid mõnikord jõuab see mägedesse, tõustes 2000 meetri kõrgusele ja läheb rannikule ookeani.

Jaguar

Ta viib oma territooriumil üksinda elu kuni 50 ruutkilomeetri kaugusele. Ühel saidil jaguar jahtib tavaliselt mitu päeva, seejärel läheb järgmisele saidile. Ta läheneb pidevalt oma krundi piiridele, märkides selle. See ravib oma analooge väga tolerantselt, mis ei ole teiste kasside puhul.

See kass küttib tihti hämariku ajal ja, kui tal ei ole oma territooriumil suuri karjakasvulisi karju, jahib ta peamiselt veekogude lähedal asuvatest varitsustest. Ta toidab kala, caimans, maod, kilpkonnad ja hirved. Ärge kartke jaguari ja karja.

Ründades oma ohvrit peamiselt küljelt või tagant, lööb ta looma maapinnale. Sellisel juhul saab kannatanu tõsiseid vigastusi, mõnikord surmaga. Võttes väga tugevaid lõualuuid, hammustab kiskja oma ohvreid kolju. Ja ta hakkab ka peaga sööma. Carrion ei toita, kui saak on liiga suur, jääb see selle lähedale, seejärel lõpule. Ta ujub hästi ja ronib puudele, mis aitab teda ahvide jahtimisel. Rünnakud isikule, see on registreeritud, väga vähe. Aga mees, sest tema ilus karusnahk kannatanud palju, Jaguar on loetletud Punane raamat ja litsentseeritud shooting on lubatud ainult Brasiilias.

Leopardid

Leopardid on suurte kasside perekonnast kõige tavalisemad. Nende tohutu eluala ulatub Aafrikast, Türgist, Iraanist, Indiast ja Kaug-Idast. Nad elavad mägedes, savannis, troopikas ja kõrbes. Külmadel elupaikadel on leopardidel paksu luksuslik karusnahk, ja Java osades ja Malai poolsaarel paiknevatel metsade osadel on sageli nn mustad leopardid, millel on väga tume karusnahk. Neid nimetatakse sageli pantheriteks, kuigi see on vale.

Leopard

Leopardid on üksildased, eelistavad alati jahti alati öösel. Vaatamata väiksemale suurusele võrreldes tiigri ja lõviga, on sellel suur tugevus, mis võimaldab teil suuri loomi jahti pidada. Suurepärane puidupalli, võib jahti ahvidel puudel, tihti puhata või istuda varitsuses. Aafrika leopardid lohistavad oma saaki puudele, säästes neid teistelt kiskjatelt.

Jahimängude nimekiri on samuti üsna lai, see hõlmab erinevaid antiloope, hirve, hirve, ahvi ja linde. Talle meeldib varastada koerad ja röövlite saak. Inimesed ründatakse harva, kuid haavatud loomad ründavad peaaegu alati.

Leopardide hulgas on kannibalismi juhtumeid, see on enamasti haige või vanad inimesed või jahimehed. Palju leoparde hävitati tänu täppilise karusnaha moele. Mõnes riigis on selle kiskja jahipidamine keelatud, kuid trofee jaht on lubatud Aafrikas.

Cheetah

Gepard on omalaadne kiskja, mis erineb teistest kassidest. Cheetah on laialt levinud kogu Aafrikas, väike elanikkond elab Lähis-Idas. Täiskasvanud mees kaalub keskmiselt 40–60 kg ja turja kõrgus kuni 90 sentimeetrit .

Cheetah

Cheetahid küttivad alati päeva jooksul, peamiselt saakloomade, impalaside, metslaste ja hobuste saagiks. Kui cheetahs hakkab jahtima kolm korda, saavad nad strutsi. Aafrika savannas, kiskjate hulgas, on see kõige nõrgem. Leopardid ja lõvid võtavad tihti oma saagiks ja ei ole midagi öelda hyeenide kohta, need sundijad sunnivad isegi lõvi taganema. Gepardid ei söö porgandit, söövad ainult iseseisvalt tapetud loomi.

Viimastel sajanditel jahid idamaade valitsejad saigasid cheetahidega. Neid jahikoerte kutsuti Parduseks, nad olid tõeliselt kuninglik kingitus, sest nad ei olnud vangistuses, kuigi nad olid hästi hooldatud ja väga hästi hooldatud. Cheetahid võtsid oma mütsidega jahti kinni, nii et röövloomad ei ajaks metsikut mängu enne tähtaega. Alles siis, kui nad on normaalsest kaugusest lähemal, langetatud juhtidest.

Mis neil on ühist?

See, mida need kassid on ühised, on see, et nad kõik on toiduahela ülaosas, nad on sündinud ainult saagi tapmiseks kõikidel võimalikel viisidel. Selleks andis loodus neile hea nägemuse, mis on võimeline pimedas nägema tugeva lõualuu ja tugeva jalaga. Nende kuulmine võimaldab teil kuulda vähimatki tõmbumist ja nende karusnaha värv võimaldab teil valida valitud ohvri peale.

Mis eristab gepardi leopardist ja jaguarist

Getah, erinevalt leopardist ja jaguarist, jahtib ainult päeva jooksul . Cheetah erineb oma keha struktuurist, nagu oleks koerale sarnane, väikese peaga ja hästi arenenud rinnaga. Sellel on pikad jalad pooleldi sissetõmmatavad sõrad, mis on väga suur haruldus. Tema keha on sprinteri keha.

Gepard küttib avatud ruumides ja erinevalt teistest halvasti jooksvatest kassidest ei ründa see varitsusest, vaid jätkab oma saaki. Ohvri lähenedes lühikese vahemaa tagant püüab meie sprinter kiiresti visata loomaga järele jõuda. Gepardid on maapinna kõige kiiremad röövloomad, kiirendades väikest vahemaad kuni 110 km tunnis. Kui ta kohe ei püüa, ei ole ta enam kui 400 meetri kaugusel. Ta on hea jooksja lühikestel vahemaadel ning kiiresti välja hingab ja väsib. Loomulikult ei saa ta puude ronida ja püüab jalgu vigastada, sest nad söövad teda.

Soovitatav

Mis vahe on radiaalrehvi ja diagonaalse rehvi vahel?
2019
Mis on parem valida vedruplokk või polüuretaanvaht?
2019
Mis marki auto on parem kui Honda või Toyota?
2019